Ter ere van het 50-jarig jubileum van de plaatselijke fanfare, werd er in 1961 een groots dorpsfeest georganiseerd. Dat dorpsfeest is uitgegroeid tot de Ossefeesten zoals ze er nu voor staan: 5 dagen groot feest in het centrum van Maasbree.

Eind juli wordt er een tent in het centrum opgebouwd waar in de eerste 2 weekenden van augustus diverse live-bands optreden. Grote namen bestormden het podium met talloze hoogtepunten in alle decennia. Denk aan Rowwen H├Ęze, BZN, Guus Meeuwis, Queen mania, Leaf, Kane en in de recente historie ook Kensington, Crazy Piano's en Miss Montreal. in de jaren zijn er honderdduizenden bezoekers op de Ossefeesten geweest en het einde is nog lang niet in zicht.

De Ossefeesten danken hun naam aan de Os dit traditioneel op de eerste zondag van augustus wordt gebraden. Van 1961 t/m 2015 werd dit verzorgd door de firma Esser en vanaf 2016 is de firma Fedder uit het Duits Much verantwoordelijk voor het bereiden van de delicatesse. Het tafereel van een volledige os aan het spit alleen al is de moeite waard voor een bezoekje aan de Ossefeesten.

Facebook

vr 19 juli 2019 14:05

Het goede weer is besteld, nu nog hopen dat het op tijd geleverd wordt! Maar ja, weer of geen weer, gezellig zal het toch wel worden. Toch?

 
wo 17 juli 2019 19:42

Nog 17 dagen en dan kunnen we beginnen met deze (volgens ons) fantastische lineup! Wij kijken er in ieder geval naar uit, jij ook? P.S. Kaartjes zijn nog steeds verkrijgbaar via ossefeesten.nl/tickets

 
vr 12 juli 2019 13:25

Een show van Lampegastuh is altijd weer een verrassing. In hoog tempo hoor je platen van freestyle tot urban en de set zit vol met eigen remixen. Het is moeilijk om jezelf in bedwang te houden tijdens hun set. Naast eigen remixen komen ze ook met toffe, unieke Lampegastuh gadgets! Kortom: het gaspedaal mag zich voorbereiden op Lampegastuh op 9 augustus in Maasbree!

 
wo 10 juli 2019 13:26

Een machtig – maar niet altijd even vrouwvriendelijke – man zei eens: America First. De lijfspreuk van Jailhouse Jimmy luidt echter: Female First. Discrimineren op basis van geslacht wordt in de garage en studio van Jailhouse Jimmy wél getolereerd. Het credo is een op-en-top vrouwvriendelijke sound, doordrenkt van credible guilty pleasures en commerciële hits in een eclectische jas. Hij staat op 9 augustus in de tent, kom jij ook?

 
ma 8 juli 2019 13:21

Meet your new favorite live act: drie muzikanten in de unieke combinatie van een band en een DJ show. Een vernieuwende live act met het beste van twee werelden! Bereid je voor op een waanzinnigeshow vol hits en meezingers.Van Hazes tot Bieber en van guilty rock classics tot keiharde hardstyle. Voeg daar drums, gitaren en een bombardement aan special effects aan toe en je krijgt een overweldigend -nooit eerder vertoond- spektakel! Dat is Starstruck, en ze staan op 3 augustus in de tent!

 
vr 5 juli 2019 12:37

We hebben dit jaar een nieuwe communicatiepartner, Bureau Tint, uit Beesel, maar wel half Brits. Zij verzorgen dit jaar al onze communicatie uitingen. Leuk feitje: ze geven een set van 2 passe partouts weg voor de Ossefeesten! Wil je kans maken? Reageer dan nu op hun post! #speelsincommunicatie #volgos #samennaardeossefeesten #welkeosneemjijmee

 
do 4 juli 2019 12:08

Ossefeesten Maasbree: start Ossebraad voorverkoop! Op zondag 4 augustus 2019 zal voor de 59e keer een Os aan het spit worden gebraden in het centrum van Maasbree. De leden van fanfare St. Aldegondis zullen de komende tijd in Maasbree langs de deur gaan om de kaarten voor de Ossebraad aan de man te brengen. Ook dit jaar is de Os afkomstig van de firma Fedder uit Duitsland, welke er weer voor gaat zorgen dat deze delicatesse heerlijk wordt bereid. Vanaf 14:30 uur start de verkoop van dit culinair hoogstandje in het centrum van Maasbree, onder de muzikale klanken van blaaskapel Judaska. De prijs van een heerlijke portie Ossebraad is dit jaar €7,-. Hebben de verkopers je gemist? Kaarten ook verkrijgbaar bij DA en BP Maasbree.

 
do 27 juni 2019 13:24

Vanavond om 19.00 uur begint de voorverkoop voor de Ossefeesten 2019! Naast kaarten voor de losse dagen kun je ook alvast je consumptiebonnen bestellen, dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken! Kijk snel op ossefeesten.nl/tickets

 
ma 24 juni 2019 12:57

Het hele programma voor de 59e editie van de Ossefeesten is compleet! Voor ieder wat wils, dus zorg dat je er bij bent!

 
vr 21 juni 2019 20:15

Start voorverkoop op 27 juni! Tickets zijn te bestellen op ossefeesten.nl/tickets. Bestel dan ook meteen je consumptiebonnen, dan hoef je daar straks niet meer aan te denken!