13 - 14 - 17 - 19 - 20 JULI 2024

De organisaties van KVW Maasbree en De Ossefeesten maken bekend vanaf 2020 de beide evenementen naar voren te halen; het wordt de aftrap van de zomervakantie in Maasbree. Met op de maandag na de laatste schooldag (van het basisonderwijs) het startschot van ‘Kingerverkansiewerk’, de daaropvolgende zaterdag opent de feesttent van Ossefeesten haar deuren.

De Ossefeesten en KVW Maasbree kennen een lange en fijne samenwerking. Zolang we ons kunnen heugen wordt het KVW dagelijks geopend en gesloten in de Ossetent. Vanzelfsprekend dus dat beide partijen achter het besluit moesten staan de festiviteiten naar een ander moment te verplaatsen. Waar het oudste tentfeest steevast plaatsvond vanaf het weekend van de eerste zondag in augustus zal zij vanaf 2020 van start gaan in het tweede weekend van de zomervakantie. KVW blijft, zoals de kinderen en ouders in Maasbree gewend zijn, in de week voorafgaande aan het eerste Ossefeesten-weekend plaatsvinden en verhuist zodoende naar de eerste zomervakantieweek.

Beide evenementen kennen een rijke geschiedenis in Maasbree en grote bekendheid, ook buiten de dorpsgrenzen. Het streven is altijd geweest om te blijven innoveren en met de tijd mee te gaan. Zodoende is ook het ‘wanneer’ in de afgelopen jaren regelmatig ter tafel gekomen. Het aanstaande 60-jarige jubileum van de Ossefeesten in 2020 gaf echter de doorslag. In 1961 vond het eerste Ossefeest namelijk plaats in het derde weekend van juli. Een uitgelezen kans om in 2020 deze aanstaande verandering door te voeren; de 60e editie wordt daarmee namelijk gevierd in hetzelfde weekend als toen die eerste keer.

KVW Maasbree vindt dit jaar plaats van maandag 29 juli t/m zaterdag 3 augustus. Wederom zullen zo’n 500 kinderen deelnemen aan de verschillende activiteiten, waaronder de avonturen in het kleine en grote bos. De Ossefeesten vinden dit jaar plaats op 3, 4, 7, 9 en 10 augustus. Naast de traditionele os aan het spit en het matinee op zondag (4 aug) zullen verschillende artiesten Maasbree bezoeken, waaronder Snollebollekes, Kriss Kross Amsterdam en QMusic The Party.

In 2020 zijn de data als volgt:
KVW: ma 13 t/m zaterdag 18 juli
Ossefeesten: 18, 19, 22, 24 en 25 juli

--

Voor vragen kan contact opgenomen worden met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..